vrijdag 17 februari 2012

jaar 4 n6

TiRiTator De leuke kan van moderne kunst 4e jaargang nr. 6

Van de redactie...
...een verwarmde stoel, telefoon op stand-by, genoeg voedsel binnen handbereik en de bel er uit gelegd. Zo kan je het beste beginnen met het lezen van dit nummer. Zo als beloofd is hij erg lang geworden. Maar vooral leuk, interesant en leerzaam. Wanneer iemand over moderne kunst begint denk je meteen aan rare abstracte kunst die zelfs een baby kan maken. Maar dat is niet waar ik het over wil gaan hebben. Ik wil laten zien dat ook al is 't moeilijk te vinden er ook leuke moderne kunst is. Ik wil dit laten zien met behulp van leuk ontworpen gebouwen en grappige voorwerpen.

Raam van Nemo te Amsterdam, door Martijn
 XXXL FoTo rubriek       
  Leuke en mooie moderne kunst   
Het stroomde dan mischien niet vol met berichten vol van de foto's. Maar het kabelend beekje aan ingestuurde fotos samen met de oceaan die het internet heet leverde een mooie FoTo rubriek op. Hiervoor wil ik o.a. Martijn bedanken.

Vuur is al fotogeniek op zichzelf.

Detail van de knalpijp van zijn motor
Maar... dit is géén vuur. Na een lange ritwas de motor van Martijn kletsnat. De warme lamp van de motor liet het water verdampen. En dan krijg je zulke mooie foto's



Voor Nemo staat een rad die draait op water.
Dit water loopt in de bovenste emmer om daaronder
vervolgens uit een gat te komen. Door 't gewichtsverschil
gaat 't rad draaien.

  — — "— — — — — — — — — — –– –– –– — — — — — — — — — — — — — —
Dat waren de FoTo's van Martijn nu heb ik een aantal leuke foto's van het internet gehaald. En eigenlijk zegt de scheidingslijn aan het begin van deze tekst al genoeg. Hieronder een leuk voorbeeld van moderne kunst in 't alledaagse leven.

En hier weer een typisch geval van gezichtsbedrog.
20120126009
Vieze autoramen kunst

Link
Deze link verwijst naar een artikel van National Geographic. Via de link vind je de winnaars van de foto wedstrijd in 2010.

Cartoonrubriek


Klank van de week
Volledig in het thema van deze TiRiTator! De makers van deze clip zullen veel hebben moeten overwerken. Dat so wie so. Wanneer je gaat letten op kleine details kan je de clip heel vaak herhalen. Let bijvoorbeeld op de vlammetjes van de kandelaar. Samen vormen ze de tekst lol. Veel kijk... ...en  natuurlijk luister plezier.

De muziek is van Junior Senior en dit liedje heet Move your feet

Humor
Op een kunstexpositie is een nieuw schilderij van een beroemde schilder te zien. Er staan drie dingen op het doek afgebeeld: een zwangere vrouw, een verdronken man en een verbrand brood. Als een van de bezoekers verbaasd vraagt welke naam het doek heeft, zegt de schilder: Te laat eruit gehaald!
Een Nederlander is binnenhuisarchitect en moet in België bij iemand het huis decoreren.
Architect: "Nou mevrouw, welke kleur wilt u de muren hebben?"
Vrouw: "Blauw graag."
Architect: "dat kan." En hij loopt naar het raam en roept:
"GROEN BOVEN!"
"Mevrouw hoe wilt u uw keuken hebben?"
Vrouw: "Grijs."
Weer loopt de man naar het raam en roept:
"GROEN BOVEN!"
En hoe wilt u uw vloer hebben?"
Mevrouw: "Licht geel als het kan."
Weer loopt de architect: naar het raam en roept:
"GROEN BOVEN!"
Dan vraagt de vrouw ineens: "Als ik de muren blauw, de keuken grijs en de vloer licht geel wil hebben, waarom schreeuwt u dan steeds GROEN BOVEN?"
Nou, zegt de architect:
"Er zijn hier beneden namelijk een paar Belgen graszoden aan het leggen."


Volgende keer...
...gaat de TiRiTator over dementie

© copyright TiRiTator

1 opmerking:

  1. Indien gewenst heb ik foto's van dementerende patiënten. Die mag je gebruiken. Wil je die dan stuur ik die op, Martijn

    BeantwoordenVerwijderen

Hey, leuk dat je een reactie wil toevoegen!
Hieronder heb ik een reactieformulier toegevoegd. Vul dit even in (gegevens worden niet misbruikt en je kan anoniem blijven) en schrijf vervolgens je reactie.
De redactie van de TiRiTator

Zoeken in deze blog

Volgers